Aanvang concert: 19.00 uur.

Zaal open: 18.00 uur.

Kaarten bij reservering: 
Ouder dan 12 jaar: €15,-
12 jaar en jonger: €8,-
Gezinskaart: €40,- (geldt voor ouders en alle kinderen van 12 jaar en jonger)
Afhalen gereserveerde kaarten: Vanaf 16:00 uur in sporthal de Vlechttuinen

Losse kaartverkoop in Sporthal de Vlechttuinen:
Start verkoop: 17:00 uur
Ouder dan 12 jaar: €17,50
12 jaar en jonger: €9,-
Gezinskaart: €45,- (geldt voor ouders en alle kinderen van 12 jaar en jonger)

Reserveren:
U kunt kaarten reserveren vanaf 14 februari door te klikken op de knop ONLINE RESERVEREN. Wilt u zeker zijn van een plaats dan adviseren we u om te reserveren.

Parkeren:
Het parkeren is gratis.

Locatie:
Sporthal de Vlechttuinen
Vlechttuinen 8
8322 BA Urk

 

 

 

Geschiedenis

Zang op Hemelvaartsdag is een jaarlijks terugkerend koorconcert waaraan door een groot deel van de Urker koren wordt meegewerkt. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen.

Naast de verschillende koren neemt ook de Chr. Brassband Valerius aan dit evenement deel. Door de Brassband wordt tevens een gedeelte van de samenzangen tussen de verschillende kooroptredens begeleid. Ook worden enkele samenzangen begeleid met het orgel.

Het idee voor dit koorconcert is ontstaan toen in 1968 op Urk het 1000-jarig bestaan van het voormalige Zuiderzee-eiland werd gevierd. De Urker koren boden toen de bevolking een concert aan in de oude visafslag op de haven. Omdat dit concert door de bevolking zeer werd gewaardeerd, werd besloten om het concert het jaar daarop opnieuw te laten plaatsvinden. Een kleine commissie van vrijwilligers organiseerde dit concert en wederom mocht men zich verheugen in een mooie avond. Uiteindelijk groeide het concert uit tot een jaarlijks terugkerend evenement waarvan de Urker allang niet meer de enige bezoekers zijn.

Vanuit het gehele land komen ieder jaar weer 3000 mensen naar Urk om van dit evenement te genieten, vaak wordt hier dan een dagje Urk van gemaakt en heerst 's middags op de haven een gezellige drukte van allerlei mensen die gekomen zijn om het concert te bezoeken.
In 1998 werd het concert verplaatst naar de nieuwe visafslag. Het grote voordeel van deze visafslag was dat het zicht op het podium niet door allerlei obstakels werd ontnomen. Ook was de akoestiek van deze ruimte vele malen beter.
Sinds 2014 vindt het concert plaats in Sporthal de Vlechttuinen. Het grote voordeel van deze hal is, dat het publiek dichter op het podium zit en iedereen daardoor een goed zicht op het podium heeft. Bij de sporthal is een kantine waar men een kopje koffie of een lekker gebakken visje kan nuttigen.